Ανύψωση ιγμορείου

Κρίσιμη διαδικασία για την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων

Το ιγμόρειο άντρο είναι ένα ανατομικό στοιχείο με ιδιαίτερη σημασία για την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων. Εντοπίζεται πάνω από τους προγομφίους και τους γομφίους της άνω γνάθου και συχνά, μετά την απώλεια αυτών των δοντιών, το ύψος του οστού δεν επαρκεί για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, η ανύψωση του ιγμορείου άντρου μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία επαρκούς οστού.

Τι είναι η ανύψωση ιγμορείου άντρου;

Η ανύψωση ιγμορείου άντρου είναι μια χειρουργική διαδικασία που αυξάνει το ύψος του οστού στην άνω γνάθο, μετακινώντας την εσωτερική μεμβράνη του ιγμορείου και τοποθετώντας οστικό μόσχευμα. Αυτό επιτρέπει την ανάπτυξη νέου οστού, ικανού να υποστηρίξει τα οδοντικά εμφυτεύματα.

Διαδικασία ανύψωσης ιγμορείου άντρου

Η διαδικασία πραγματοποιείται με τα εξής βήματα:

  1. Τοπική αναισθησία: Ο ασθενής λαμβάνει τοπική αναισθησία για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα αισθανθεί πόνο κατά τη διάρκεια της επέμβασης.
  2. Προσπέλαση του ιγμορείου: Ο οδοντίατρος κάνει μια μικρή τομή στα ούλα για να αποκτήσει πρόσβαση στο ιγμόρειο άντρο.
  3. Μετακίνηση της μεμβράνης: Η εσωτερική μεμβράνη του ιγμορείου μετακινείται προσεκτικά για να δημιουργηθεί χώρος για το οστικό μόσχευμα.
  4. Τοποθέτηση οστικού μοσχεύματος: Το οστικό μόσχευμα τοποθετείται στον χώρο που δημιουργήθηκε, ενισχύοντας την ανάπτυξη νέου οστού.
  5. Κλείσιμο της τομής: Η τομή κλείνεται και η περιοχή αφήνεται να επουλωθεί.

Πλεονεκτήματα της ανύψωσης ιγμορείου άντρου

  • Αποκατάσταση οστικής μάζας: Η διαδικασία εξασφαλίζει ότι υπάρχει επαρκές οστό για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων.
  • Βελτίωση στοματικής υγείας: Με την αποκατάσταση του οστού, η συνολική στοματική υγεία βελτιώνεται, επιτρέποντας καλύτερη λειτουργία και αισθητική των δοντιών.
  • Ελαχιστοποίηση δυσφορίας: Χάρη στον σύγχρονο εξοπλισμό, η επέμβαση είναι σχετικά ανώδυνη και ο χρόνος ανάρρωσης μειώνεται.

Χρήση σύγχρονου εξοπλισμού

Στην κλινική μας, χρησιμοποιούμε τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση της ανύψωσης ιγμορείου άντρου. Ο πιεζοτόμος, ένα εργαλείο τελευταίας τεχνολογίας, μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε την επέμβαση με ασφάλεια, ταχύτητα και ελάχιστη δυσφορία για τον ασθενή. Η διαδικασία διαρκεί περίπου μία ώρα και σε πολλές περιπτώσεις είναι δυνατή η ταυτόχρονη τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων.

Η ανύψωση ιγμορείου άντρου είναι μια κρίσιμη διαδικασία για την επιτυχημένη τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων στην άνω γνάθο.