Χειρουργικός νάρθηκας

Καινοτομία στην εμφυτευματολογία

Ο χειρουργικός νάρθηκας είναι μια από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στην εμφυτευματολογία, προσφέροντας εξαιρετική ακρίβεια και ασφάλεια κατά την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων. Με τη χρήση του νάρθηκα, οι χειρουργικές επεμβάσεις γίνονται λιγότερο επεμβατικές και πιο ακριβείς, αποφεύγοντας την ανάγκη για μεγάλες τομές και κρημνούς, μειώνοντας σημαντικά τη μετεγχειρητική όχληση καθώς επίσης επιταχύνει την ανάρρωση των ασθενών.
χειρουργικός νάρθηκας

Πλεονεκτήματα της χρήσης χειρουργικού νάρθηκα

  1. Απόλυτη ακρίβεια: Ο νάρθηκας επιτρέπει την ακριβή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων στα προεπιλεγμένα σημεία, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο επιπλοκών.
  2. Μειωμένη μετεγχειρητική Όχληση: Η χρήση του νάρθηκα μειώνει την ανάγκη για μεγάλες τομές, ελαχιστοποιώντας τον πόνο και τη δυσφορία μετά την επέμβαση.
  3. Ταχύτερη ανάρρωση: Η λιγότερο επεμβατική φύση της διαδικασίας επιταχύνει την ανάρρωση του ασθενούς.
  4. Αυξημένη ασφάλεια: Ο νάρθηκας κατευθύνει με ακρίβεια την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, μειώνοντας τον κίνδυνο λάθους και επιπλοκών.

Δημιουργία και χρήση χειρουργικού νάρθηκα

Κατασκευή του νάρθηκα

Για την δημιουργία του χειρουργικού νάρθηκα είναι απαραίτητη η λήψη αξονικής τομογραφίας καθώς και σάρωση της στοματικής κοιλότητας με ειδικό οδοντιατρικό σκάνερ.
Στη συνέχεια, με την χρήση του κατάλληλου λογισμικού αλλά και της απαραίτητης τεχνογνωσίας, σχεδιάζεται ψηφιακά διασφαλίζοντας την τέλεια εφαρμογή και ακρίβεια.
Τέλος, με την χρήση ειδικού 3d printer παράγεται ο νάρθηκας.

Τοποθέτηση εμφυτευμάτων

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο χειρουργικός νάρθηκας τοποθετείται στο στόμα του ασθενούς, καθοδηγώντας την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων με απόλυτη ακρίβεια.

Ο χειρουργικός νάρθηκας αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην εμφυτευματολογία, προσφέροντας ακριβή, ασφαλή και ελάχιστα επεμβατική τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων.

Τεχνολογικός εξοπλισμός της κλινικής μας

Στην κλινική μας, διαθέτουμε τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό για την κατασκευή και χρήση χειρουργικών ναρθήκων:

  • Dental Scan: Με τη βοήθεια ειδικού σκάνερ, αποτυπώνουμε με ακρίβεια τις δομές του στόματος.
  • Αξονικό τομογράφο: Με τον υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο κωνικής δέσμης έχουμε σαφή και πλήρη τρισδιάστατη απεικόνιση της στοματικής κοιλότητας.
  • Εξειδικευμένο Λογισμικό: Χρησιμοποιούμε το πιο σύγχρονο λογισμικό για τον σχεδιασμό και την παραγωγή των ναρθήκων, διασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή εφαρμογή και αποτελεσματικότητα.
  • 3D Printer: Χρησιμοποιούμε 3D εκτυπωτή για την κατασκευή των ναρθήκων, εξασφαλίζοντας μέγιστη ακρίβεια.