Εμφυτεύματα σε περισσότερα δόντια

Η καλύτερη λύση για δόντια που έχουν χαθεί

Σε περίπτωση απώλειας περισσότερων γειτονικών δοντιών, η ανάγκη αντικατάστασής τους είναι ακόμα πιο επιτακτική, αφού επηρεάζονται άμεσα η ποιότητα της μάσησης, της ομιλίας καθώς και της εμφάνισής μας.

Τα προβλήματα των παραδοσιακών μεθόδων

Κλασική γέφυρα

Η κατασκευή κλασικής γέφυρας, όταν αυτό είναι εφικτό, έχει το σοβαρό μειονέκτημα του τροχίσματος των γειτονικών δοντιών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποδυνάμωση και μελλοντική φθορά των υγιών δοντιών που στηρίζουν τη γέφυρα.

Μερική οδοντοστοιχία

Η κατασκευή μερικής οδοντοστοιχίας επιβαρύνει τα γειτονικά δόντια, καθώς μεταφέρονται σε αυτά με τα άγκιστρα της οδοντοστοιχίας υπέρμετρες δυνάμεις που συχνά μπορούν να οδηγήσουν στην απώλεια περισσότερων δοντιών. Επίσης, η μερική οδοντοστοιχία πολλές φορές δεν είναι ανεκτή λόγω του όγκου της, της μειωμένης σταθερότητας καθώς και της μειωμένης αισθητικής σε σχέση με μια επιεμφυτευματική αποκατάσταση.

Λύση με οδοντικά εμφυτεύματα

Η σωστότερη λύση σε αυτή την περίπτωση είναι η τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων πάνω στα οποία μπορεί να στηριχθεί μια ακίνητη γέφυρα. Αυτή η μέθοδος έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

Διατήρηση των γειτονικών δοντιών

Δεν απαιτείται τρόχισμα ή αποδυνάμωση των γειτονικών δοντιών.

Σταθερότητα και άνεση

Οι ακίνητες γέφυρες πάνω σε εμφυτεύματα προσφέρουν υψηλή σταθερότητα, αποφεύγοντας τα προβλήματα της μερικής οδοντοστοιχίας.

Φυσική Αισθητική

Οι επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις είναι αισθητικά ανώτερες και πιο φυσικές σε εμφάνιση σε σύγκριση με τις μερικές οδοντοστοιχίες.

Πρόληψη οστικής υποχώρησης

Τα εμφυτεύματα λειτουργούν σαν φυσικές ρίζες, διεγείροντας το οστό και αποτρέποντας την υποχώρησή του.

Η τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων για την αντικατάσταση περισσότερων χαμένων δοντιών είναι η βέλτιστη επιλογή για τη διατήρηση της στοματικής υγείας και της ποιότητας ζωής.

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Πόσος χρόνος απαιτείται για την ολοκλήρωση της θεραπείας;
Ο χρόνος που απαιτείται για την ενσωμάτωση ενός οδοντικού εμφυτεύματος ποικίλει ανάλογα με την σκληρότητα του οστού στο σημείο της τοποθέτησης. Γενικά μπορούμε να πούμε, οτι απαιτείται διάστημα 8 με 12 εβδομάδων. Σε μερικές περιπτώσεις, όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν (πρόσθια δόντια), η αποκατάσταση μπορεί να ολοκληρωθεί και σε μία μόλις μέρα!
Όχι! Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων δοντιών είναι μια σχετικά ατραυματική διαδικασία. Με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, η ενόχληση είναι ελάχιστη. Η εξαγωγή ενός δοντιού είναι συνήθως πολύ πιο επώδυνη. Όποιος είχε την εμπειρία μιας εξαγωγής, βρίσκει την τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων μακράν πιο ανώδυνη διαδικασία!
Κάθε δημιουργία του ανθρώπου, έχει μια ορισμένη διάρκεια ζωής και κάθε περιστατικό, είναι διαφορετικό. Τα οδοντικά εμφυτεύματα όμως, με την κατάλληλη φροντίδα μπορούν να διαρκέσουν για πάντα. Έτσι μπορεί η εμφυτευματική λύση να κοστίζει λίγο περισσότερο, όμως μακροπρόθεσμα αποδεικνύονται οικονομικότερη λύση, αφού διαρκούν υπό προϋποθέσεις, για πάντα!