Επένθετη οδοντοστοιχία επί εμφυτευμάτων

Σταθερή και άνετη οδοντοστοιχία με τη βοήθεια εμφυτευμάτων

Μια εξαιρετική λύση για ανθρώπους που έχουν χάσει τα φυσικά τους δόντια και χρησιμοποιούν ολική οδοντοστοιχία είναι η τοποθέτηση εμφυτευμάτων και η στήριξη της οδοντοστοιχίας σε αυτά. Με αυτόν τον τρόπο, ο ασθενής εξαλείφει τα προβλήματα σταθερότητας και συγκράτησης, καθώς η οδοντοστοιχία πλέον ασφαλίζεται σταθερά πάνω στα εμφυτεύματα.

Πλεονεκτήματα της επένθετης οδοντοστοιχίας επί εμφυτευμάτων

Βελτιωμένη σταθερότητα

Η οδοντοστοιχία αγκιστρώνεται σταθερά στα εμφυτεύματα, αποτρέποντας την κίνηση κατά τη μάσηση και την ομιλία. Αυτό επιτρέπει στον ασθενή να απολαμβάνει καθημερινές δραστηριότητες χωρίς ανησυχία για την οδοντοστοιχία.

Άνεση και ευκολία

Η στήριξη της οδοντοστοιχίας στα εμφυτεύματα μειώνει την πίεση και την τριβή στα ούλα, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση και αποτρέποντας ερεθισμούς. Επιπλέον, η διαδικασία τοποθέτησης και αφαίρεσης της οδοντοστοιχίας γίνεται πιο εύκολη και άνετη.

Μείωση οστικής υποχώρησης

Τα εμφυτεύματα λειτουργούν σαν φυσικές ρίζες δοντιών, διεγείροντας το οστό της γνάθου και αποτρέποντας την οστική υποχώρηση που μπορεί να προκύψει από τη μακροχρόνια χρήση οδοντοστοιχίας.

Χρήση υπάρχουσας οδοντοστοιχίας

Σε πολλές περιπτώσεις, η υπάρχουσα οδοντοστοιχία μπορεί να προσαρμοστεί για χρήση με εμφυτεύματα, εφόσον είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό μειώνει το κόστος και την ταλαιπωρία για τον ασθενή.

Τεχνικές λεπτομέρειες

Στην άνω γνάθο, συνήθως απαιτούνται τέσσερα εμφυτεύματα για να στηρίξουν την οδοντοστοιχία, ενώ στην κάτω γνάθο, αρκούν δύο εμφυτεύματα για επαρκή σταθερότητα. Η διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων είναι σχετικά απλή και μπορεί να ολοκληρωθεί σε λίγες επισκέψεις.

Η επένθετη οδοντοστοιχία επί εμφυτευμάτων αποτελεί μια ιδανική λύση για όσους έχουν χάσει τα φυσικά τους δόντια και χρησιμοποιούν ολική οδοντοστοιχία.

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Πόσος χρόνος απαιτείται για την ολοκλήρωση της θεραπείας;
Ο χρόνος που απαιτείται για την ενσωμάτωση ενός οδοντικού εμφυτεύματος ποικίλει ανάλογα με την σκληρότητα του οστού στο σημείο της τοποθέτησης. Γενικά μπορούμε να πούμε, οτι απαιτείται διάστημα 8 με 12 εβδομάδων. Σε μερικές περιπτώσεις, όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν (πρόσθια δόντια), η αποκατάσταση μπορεί να ολοκληρωθεί και σε μία μόλις μέρα!
Όχι! Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων δοντιών είναι μια σχετικά ατραυματική διαδικασία. Με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, η ενόχληση είναι ελάχιστη. Η εξαγωγή ενός δοντιού είναι συνήθως πολύ πιο επώδυνη. Όποιος είχε την εμπειρία μιας εξαγωγής, βρίσκει την τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων μακράν πιο ανώδυνη διαδικασία!
Κάθε δημιουργία του ανθρώπου, έχει μια ορισμένη διάρκεια ζωής και κάθε περιστατικό, είναι διαφορετικό. Τα οδοντικά εμφυτεύματα όμως, με την κατάλληλη φροντίδα μπορούν να διαρκέσουν για πάντα. Έτσι μπορεί η εμφυτευματική λύση να κοστίζει λίγο περισσότερο, όμως μακροπρόθεσμα αποδεικνύονται οικονομικότερη λύση, αφού διαρκούν υπό προϋποθέσεις, για πάντα!