Εμφύτευμα σε ένα δόντι

Η καλύτερη επιλογή αποκατάστασης χαμένου δοντιού

Η απώλεια ενός δοντιού μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην στοματική υγεία και την καθημερινή μας ζωή. Ωστόσο, η χρήση ενός οδοντικού εμφυτεύματος προσφέρει μία εξαιρετική λύση σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους όπως η κατασκευή γέφυρας ή η παραμονή του κενού στον οδοντικό φραγμό.

Τα πλεονεκτήματα του οδοντικού εμφυτεύματος

Διατήρηση της ακεραιότητας των γειτονικών δοντιών

Σε αντίθεση με την κλασική γέφυρα, που απαιτεί το τρόχισμα των γειτονικών δοντιών για την τοποθέτησή της, το εμφύτευμα τοποθετείται απευθείας στο οστό της γνάθου. Έτσι, τα γειτονικά δόντια παραμένουν άθικτα και υγιή.

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι γνωστά για την ανθεκτικότητά τους και τη μακροχρόνια διάρκεια ζωής τους. Ενώ οι κλασικές γέφυρες μπορεί να χρειάζονται αντικατάσταση μετά από κάποια χρόνια, τα εμφυτεύματα μπορούν να διαρκέσουν εφ’ όρου ζωής με σωστή φροντίδα.

Αποφυγή ορθοδοντικών προβλημάτων

Η απώλεια ενός δοντιού μπορεί να οδηγήσει σε μετακινήσεις των γειτονικών δοντιών και προβλήματα σύγκλισης. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ορθοδοντικά προβλήματα και να απαιτήσει επιπλέον θεραπεία. Με την τοποθέτηση εμφυτεύματος, η φυσική ευθυγράμμιση των δοντιών διατηρείται.

Πρόληψη τραυματικής σύγκλισης και υπερέκφυσης

Όταν λείπει ένα δόντι, ο ανταγωνιστής του μπορεί να αναπτύξει υπερέκφυση, δηλαδή να αναπτυχθεί περισσότερο από το φυσιολογικό, προκαλώντας τραυματική σύγκλιση. Το εμφύτευμα αποτρέπει τέτοια προβλήματα.

Βελτίωση της μάσησης και της ομιλίας

Ένα κενό στο οδοντικό φραγμό μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα μάσησης και την καθαρότητα της ομιλίας. Το εμφύτευμα αποκαθιστά πλήρως αυτές τις λειτουργίες, προσφέροντας φυσική αίσθηση και απόδοση.

Πρόληψη της υποχώρησης του οστού

Η απώλεια δοντιού μπορεί να οδηγήσει σε υποχώρηση του οστού της γνάθου, καθώς το οστό δεν λαμβάνει πλέον τα ερεθίσματα που χρειάζεται για να διατηρηθεί. Το οδοντικό εμφύτευμα λειτουργεί ως ρίζα δοντιού και διεγείρει το οστό, αποτρέποντας την υποχώρησή του και τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή.

Η επιλογή ενός οδοντικού εμφυτεύματος για την αντικατάσταση ενός χαμένου δοντιού είναι η βέλτιστη λύση για τη διατήρηση της στοματικής υγείας και της ποιότητας ζωής

Στο βίντεο ακολουθεί παρουσιάζουμε τα πλεονεκτήματα που έχει το οδοντικό εμφύτευμα σε σχέση με την απλή γέφυρα δοντιών.

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Πόσος χρόνος απαιτείται για την ολοκλήρωση της θεραπείας;
Ο χρόνος που απαιτείται για την ενσωμάτωση ενός οδοντικού εμφυτεύματος ποικίλει ανάλογα με την σκληρότητα του οστού στο σημείο της τοποθέτησης. Γενικά μπορούμε να πούμε, οτι απαιτείται διάστημα 8 με 12 εβδομάδων. Σε μερικές περιπτώσεις, όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν (πρόσθια δόντια), η αποκατάσταση μπορεί να ολοκληρωθεί και σε μία μόλις μέρα!
Όχι! Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων δοντιών είναι μια σχετικά ατραυματική διαδικασία. Με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, η ενόχληση είναι ελάχιστη. Η εξαγωγή ενός δοντιού είναι συνήθως πολύ πιο επώδυνη. Όποιος είχε την εμπειρία μιας εξαγωγής, βρίσκει την τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων μακράν πιο ανώδυνη διαδικασία!
Κάθε δημιουργία του ανθρώπου, έχει μια ορισμένη διάρκεια ζωής και κάθε περιστατικό, είναι διαφορετικό. Τα οδοντικά εμφυτεύματα όμως, με την κατάλληλη φροντίδα μπορούν να διαρκέσουν για πάντα. Έτσι μπορεί η εμφυτευματική λύση να κοστίζει λίγο περισσότερο, όμως μακροπρόθεσμα αποδεικνύονται οικονομικότερη λύση, αφού διαρκούν υπό προϋποθέσεις, για πάντα!